Database met werkzoekende studenten

Wervende automatiseringsbedrijven krijgen een nieuwe mogelijkheid om in contact te komen met studenten. Woensdag 1 april introduceert het Groningse bedrijf CV-Rom een database met gegevens en curricula vitae van studenten die op hbo- of universitair niveau met de laatste fase van hun studie bezig zijn.

De gegevens komen uit de digitale of papieren formulieren die de potentiële werknemers hebben ingevuld. Bedrijven kunnen na 1 april criteria opgeven op basis waarvan CV-Rom mensen zoekt die voldoen aan de eisen. Het wervende bedrijf komt op deze manier in contact met de juiste mensen, denkt CV-Rom. Ook kunnen de studenten kennis maken met de IT-bedrijven, die zich op Internet presenteren.
Volgens John Wittmaekers van CV-Rom bestaat er een enorme kloof tussen het bedrijfsleven en de zoekende studenten. De juiste mensen zijn er wel, maar bedrijven hebben moeite hen te vinden. CV-Rom zag in deze speelruimte een gat in de markt en verleent sinds kort diensten die de contacten moeten verbeteren. De onderneming tracht hierbij de werving- en selectie-procedures te veranderen. "Meestal benaderen de bedrijven studenten. Deze laatste groep wil de ondernemingen ook zelf gaan vergelijken." De informatievoorziening over de bedrijven, moeten studenten dan ook begeleiden bij het zoeken naar werk. Kandidaten kunnen via de website van het Nederlands Studenten Net hun gegevens invullen en presenteren aan de IT-branche. (http://www.studenten.net).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.