KLM geeft Baan gigantische order

Baan Software heeft een 'droomorder' gekregen van KLM. De opdracht, die kan oplopen tot een contractwaarde van ongeveer 75 miljoen gulden, betekent voor Baan een doorbraak in de luchtvaartwereld.

De bedrijfsbrede software voor de planning van productiemiddelen en de modellering van bedrijfsprocessen vond tot nog toe nauwelijks toepassing bij luchtvaartmaatschappijen. Baan levert wel veel software aan Boeing. Inmiddels heeft deze vliegtuigfabrikant, die met Mercedes Benz en Northern Telecom tot de prominentste klanten behoort, al voor vele tientallen miljoenen aan software bij Baan aangeschaft.
KLM gaat de software van Baan ondermeer toepassen bij het onderhoud van vliegtuigen. Baan hoopt dat ook luchtvaartmaatschappijen waarin KLM een belang bezit of waarmee het een alliantie heeft, met zijn erp-software gaan werken. Te denken valt aan Alitalia, North West Airlines, Braathens Safe, Kenya Airways, Air UK, Transavia en Martinair.
Baan leverde tot nog toe vooral aan de procesindustrie, ondernemingen met een hybride productie, elektronicafabrikanten en projectorganisaties. De luchtvaartindustrie is betrekkelijk nieuw voor de onderneming. Net als destijds met het Boeing-contract zal de levering van erp-software aan KLM over een langere periode worden uitgespreid. De order van KLM behoort tot de grootste die Baan ooit heeft verworven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.