CMG introduceert nieuwe cursus-techniek

De interne opleidingen van CMG-medewerkers zijn sinds februari drastische veranderd. De IT-dienstverlener biedt met behulp van Netg, leverancier van individuele IT-opleidingen, voortaan cursussen aan via het intranet. Het klassikale onderwijs vermindert hierdoor en de traditionele cursusboeken krijgen een concurrent die flexibeler is.

De automatiseerder die de technologische ontwikkelingen wil volgen, moet levenslang leren. Hij studeert thuis of volgt een klassikale cursus buitenshuis - en dat allemaal in de avonduren. Veel werkgevers zoeken manieren om de tijd die medewerkers aan studie besteden effectiever te gebruiken. "De druk op de automatiseerders is door al deze cursussen groot", stelt directeur Cees Weug van CMG-diensten. Thuis leren via Internet kan die druk verminderen.
CMG zocht al langer een oplossing waarbij de medewerkers waar dan ook via het netwerk kunnen studeren. Na maandenlang testen nam het vorige maand een oplossing in gebruik die Netg vorig jaar had uitgebracht. De medewerkers bellen in op het intranet van CMG, laden de gewenste training en maken de lijn weer vrij. "Veel professionals gebruiken dit systeem ook om het geheugen op te frissen voor ze naar een klant gaan", zegt directeur André le Fèvre van Netg Benelux.
De cursisten kunnen een test doen, waarna de computer het startniveau aangeeft. Volgens Erica van Wingen, opleidingscoördinatrice bij CMG, is hierbij het probleem dat het programma slechts één antwoord correct vindt, terwijl meerdere antwoorden goed kunnen zijn. Verder is Van Wingen blij met de nieuwe technologie. "Voorheen werkten we met trainingen op CD-rom. Dit gaf altijd logistieke problemen. Als een medewerker de cursus nodig had, was die het net uitgeleend. We hadden iemand in dienst die zich louter bezighield met het achterhalen van de trainingen."
De eindgebruikerscursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De individuele trainingen voor bijvoorbeeld SAP of Visual Basic kan een medewerker alleen gebruiken na toestemming van de chef. CMG heeft ongeveer driehonderd individuele trainingen ingekocht. Dit jaar kunnen deze cursussen 1750 keer worden gebruikt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.