Belastingvoordeel voor Internet-gebruik

Personal computers en Internet moeten goedkoper worden in Nederland. Doel hiervan is de Internet-achterstand die Nederland heeft op andere landen, weg te werken. Dit meent een commissie van prominente Nederlanders, waaronder Jan Baan van Baan Company en Internet-deskundige Maurice de Hond.

Zij zullen binnenkort bij staatssecretaris Vermeend van Financiën met voorstellen komen voor een aantal belastingvoordelen die het streven naar meer Internet-gebruik in ons land moet bewerkstelligen. Dit meldt deFinanciële Telegraaf vandaag.
Op dit moment kunnen werknemers middels PC-Privé-projecten al op aantrekkelijke wijze een PC aanschaffen. Daarnaast zijn aanschafkosten van PC's die men ook voor werk gebruikt, gedeeltelijk aftrekbaar. Maar de commissie vindt dat nog niet genoeg. Zij willen Internet-gebruik ook stimuleren door middel van volledig belastingvrije PC-privé- en Internet-privé projecten voor personeel. Daarnaast moeten jongeren meer en gratis toegang tot Internet kunnen krijgen. Gunstige belastingvoordelen voor sponsors en meer Internet-gebruik op openbare plaatsen moeten dit mogelijk maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.