Philips ontwikkelt draadloos DECT-net

Philips komt met een technologie voor ondermeer draadloze PC-netwerken. Daarnaast werkt het nauw samen met Intel aan de Intercast Technologie. Daarmee worden web-pagina's via televisie-signalen naar PC's verstuurd.

De draadloze netwerktechnologie is gebaseerd op de uit de telefonie bekende Dect-standaard (Digital Enhanced Cordless Technology). Daarmee zijn afstanden van vijftig tot driehonderd meter draadloos te overbruggen. De voor Dect gebruikte radiogolven dringen door vloeren en muren. Behalve PC's zijn ook kassa's, automaten, draagbare terminals en interactieve televisies aan te sluiten. De benodigde hardware en software kost niet meer dan honderdvijftig dollar (per twee adapters), zo verwacht Philips. Daarmee is de technologie goedkoper dan bestaande alternatieven voor draadloze netwerken.
De netwerkadapter wordt aangesloten op een seriële poort van een PC. Later volgen adapters voor de Universal Serial Bus. Philips claimt dat adapters ter grootte van een standaard Type II Pcmcia slot mogelijk zijn, zodat deze passen in draagbare PC's.
Philips toonde verder de resultaten van Intercast, een project dat het samen met Intel uitvoert. De door Intel ontwikkelde Intercast-technologie lijkt op Teletekst, maar dan in de vorm van web-pagina's. Verzending van de gegevens vindt plaats via televisie-signalen. Daarvoor gebruikt men onbenutte bandbreedte in de zogenoemdevertical blanking interval (VBI) van een televisie-kanaal, de ruimte die ook Teletekst benut. Zo zijn web-pagina's en eventueel geluid en video goedkoop te versturen naar PC's. Philips wil Intercast ook inbouwen in televisie-toestellen.
Het ontwerp van PC-insteekkaarten die geschikt zijn voor zowel de Ntsc- als de Pal-standaard is inmiddels klaar. Op de pci-kaart zitten zowel een video-capture kaart en tv-tuner als software om de Intercast web-pagina's weer te geven op een PC-scherm.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.