Interactieve lokalen Universiteit Twente

De Universiteit Twente neemt volgend collegejaar interactieve leslokalen in Enschede en Leeuwarden in gebruik. De studenten kunnen in het lokaal via Internet en video-vergaderen onderwijs volgen.

De deelnemers werken in groepen aan een project zonder bij elkaar aan tafel te zitten. Door het video-vergadersysteem, gecombineerd met een audiosysteem met koptelefoons, zien ze elkaar wel en kunnen ze onderling communiceren. De deelnemers kunnen ook vanuit de verschillende vestigingen met elkaar samenwerken. De beelden van les gevende docenten worden via camera's op diverse plaatsen tegelijk vertoond.
Volgens de medewerkers van de universiteit vermindert het contact tussen docent en student niet. De Twentse universiteit bereidt de docenten voor op de veranderingen in hun onderwijsomgeving. De faculteit Toegepaste Onderwijskunde heeft de bestaande colleges omgezet naar een nieuwe vorm. Het interactieve lokaal in Enschede biedt plaats aan 24 studenten. In Leeuwarden kunnen negen studenten onderwijs volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.