Dell gaat aandelen splitsen

Dell Computer heeft in het vierde kwartaal van 1997 gemakkelijk aan de verwachtingen van Wall Street voldaan. De computerfabrikant boekte een winst van 285 miljoen dollar op een omzet van 3,7 miljard.

Dat zijn stijgingen van respectievelijk 51 en 55 procent. In het slotkwartaal van 1996 realiseerde Dell een omzet van 2,41 miljard en een winst van 188 miljoen dollar. Het bedrijf kondigde tijdens de bekendmaking van de cijfers aan de aandelen te zullen splitsen.
In tegenstelling tot veel andere automatiseringsbedrijven presteerde Dell uitstekend in Azië/Oceanië. De omzet nam in het vierde kwartaal toe met 79 procent tot 240 miljoen dollar. Het bedrijf ondervond weinig last van de Aziatische recessie omdat het behalve in Australië vooral zaken doet in Japan, Singapore en Hong Kong. Hier sloeg de crisis minder hard toe dan in andere Aziatische landen.
Dell sloot het fiscale jaar 1997 af met een omzet van 12,3 miljard en een winst van 944 miljoen dollar. Dat zijn toenames van 58 en 82 procent in vergelijking met de 7,8 miljard omzet en 518 miljoen winst van 1996.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.