Hitt heeft redelijk eerste halfjaar

Het Nederlandse bedrijf Hitt dat is gespecialiseerd in software voor verkeersgeleiding, zag in de eerste helft van dit jaar de winst met 13 procent stijgen tot 0,9 miljoen gulden.

De omzet verbeterde met 16 procent tot 18,6 miljoen gulden. Omdat Hitt in de tweede helft van het jaar doorgaans betere resultaten boekt, handhaaft het jonge beursfonds de winstprognose van plus 30 procent over heel 1998.
Hitt verkocht vooral veel software om het scheepvaartverkeer te beheren. De omzet bij Vessel Traffic Management steeg van 4,9 miljoen gulden naar 11,5 miljoen gulden. Zo wordt gewerkt aan een grote opdracht van de Rotterdamse haven. Ook in Sjanghai gaat het bedrijf actief worden.
De resultaten van Hitt blijven sterk afhankelijk van een beperkt aantal grote opdrachten. Dat verklaart ook de drastische omzetdaling bij het onderdeel Air Traffic Control. Daar klapte de omzet in elkaar van 6,6 miljoen gulden naar 0,9 miljoen gulden. Maar nieuwe opdrachten komen binnen. Hitt hoopt over een paar jaar op dit gebied met Siemens te kunnen gaan samenwerken in China.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable