Buhrmann stoot Britse IT-dochter af

De Nederlandse papiergrootheid Buhrmann heeft de Britse vestiging van Info'Products verkocht aan Compel Group. De aandeelhouders van deze Britse IT-dienstverlener (omzet: 650 miljoen gulden) moeten de transactie begin januari 1999 nog wel goedkeuren.

Rekening houdend met reeds eerder getroffen voorzieningen lijdt Buhrmann op deze transactie een additioneel boekverlies van 25 miljoen gulden. De verkoop zal geen invloed hebben op de gang van zaken bij de Nederlandse vestiging van Info'Products. Na de afstoting van de Engelse IT-dochter is Buhrmann op IT-gebied nog actief in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland.
Volgens een woordvoerder van Buhrmann waren de resultaten van de Britse dochteronderneming (omzet vijfhonderd miljoen gulden) al een tijdje teleurstellend. Hij wijt dit aan de zeer stevige concurrentie op de kantoorautomatiseringsmarkt in Groot-Brittannië, waardoor de druk op de marges te groot werd. Buhrmann verwacht dat de bundeling van activiteiten van Info'Products UK en Compel een sterkere positie op de markt tot gevolg zal hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.