Bedrijven besteden meer aan IT-scholing

Nederlandse bedrijven zullen in 1998 ruim 1,1 miljard gulden besteden aan externe IT-opleidingen. Dat is een stijging van 1,4 procent ten opzichte van 1997, toen het bedrijfsleven 1,08 miljard aan deze scholing uitgaf.

Dit blijkt uitIT Market Outlook 1996-1998 van marktonderzoeksbureau Heliview. Per vestiging nemen deze uitgaven iets af. In 1997 besteedden de vestigingen gemiddeld 1900 gulden aan IT-opleidingen buitenshuis. Volgend jaar zal dit 1800 gulden zijn. De marktkenners verwachten dat de bestedingen aan externe cursussen de komende jaren zullen toenemen.
Volgens projectleider Ruud Alaerds van Heliview hebben de meeste bedrijven hun opleidingsbehoeften niet goed in kaart, waardoor ze begrotingen vaak moeten bijstellen. Verder betalen veel ondernemingen de cursussen uit verschillende potjes, waardoor ze niet exact weten hoeveel ze aan opleidingen uitgeven. Daarnaast ontbreekt er een overzicht van de kwaliteit van de opleidingsinstituten en een algemene certificering. Inkopende bedrijven die zicht willen houden op deze groeiende markt raken door die ontwikkelingen steeds meer in de problemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.