Miljoenenclaim Tulip tegen Volkskrant

Computerfabrikant Tulip en directeur Romein eisen een schadevergoeding van De Volkskrant vanwege onjuiste en onrechtmatige berichtgeving. Het bedrijf heeft een bodemprocedure bij de rechtbank aangespannen, waarin een voorschot op de schadevergoeding wordt gevorderd.

Het uiteindelijke bedrag zal vervolgens in een normale procedure worden vastgesteld. De grootte van de claim is niet bekend, maar Tulip spreekt in het persbericht van een miljoenenclaim.
Het ochtendblad meldde afgelopen zaterdag dat Romein persoonlijk financieel voordeel had genoten bij Tulips aankoop van Commodore. Die beschuldiging bleek naderhand toch niet hard gemaakt te kunnen worden. De Volkskrant maakte excuses en plaatste een rectificatie, maar dat is voor de Bossche computerfabrikant niet voldoende. De krant kwam niet tegemoet aan de eis van Tulip om de rectificatie op de voorpagina te zetten, op dezelfde plek en in dezelfde opmaak als het eerder bericht over Romein. Verder acht Tulip De Volkskrant verantwoordelijk voor de schade die ontstaan zou zijn door de berichtgeving. Er zouden klanten weggelopen zijn en de toch al niet florissante beurskoers daalde nog eens met veertig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.