TomTom bekrachtigt bod op Tele Atlas

TomTom bevestigt zijn bod van 1,8 miljard euro op Tele Atlas, leverancier van digitale kaarten. Op 23 juli liet de fabrikant van navigatie-apparatuur al weten geïnteresseerd te zijn in de onderneming.

Navigatieleverancier TomTom deed op 23 juli een bod op Tele Atlas van 1,8 miljard. Vorige week lieten beide bedrijven weten vandaag met het officiële biedingsbericht te komen. Het bod blijkt nu bekrachtigd te worden. Op 14 november wordt de overname besproken tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering. Het bestuur van Tele Atlas steunt het bod.

"De combinatie biedt betere producten met nauwkeurigere navigatiekaarten", aldus TomTom-topman Harold Goddijn. Volgens TomTom heeft de overname geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Het bedrijf presenteerde vanochtend vervroegd zijn kwartaalcijfers. De winst lag met 68 miljoen euro 81 procent hoger dan over hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Goddijn denkt dat de nieuwe combinatie vooral kwaliteitsvoordelen gaat opleveren en in mindere mate kostenvoordeel. Hij denkt dat de sector voor navigatie-apparatuur de komende jaren ‘dramatisch' gaat veranderen omdat consumenten steeds hogere eisen stellen aan de kwaliteit.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-02T09:58:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.