Managed hosting door True

Kema en KPN verkopen testlab

 

Keurings- en certificatiebedrijf Kema en Koninklijke PTT Nederland, elk voor de helft eigenaar van het Arnhemse telecom-test- en keuringslaboratorium Telefication, hebben hun dochter overgedaan aan het Britse KTL Holdings.

Begin 1993 begonnen, motiveerden Kema en KPN hun samenwerking destijds met de forse investeringen die nodig waren. Dezelfde overweging ligt nu aan de verkoop ten grondslag. Om de ontwikkelingen in de telecommarkt bij te benen, moeten de laboratoriumfaciliteiten mee-ontwikkelen. De daarvoor benodigde investeringen rendabel maken kan alleen met schaalvergroting. KTL is nu wereldwijd de grootste.
Het Arnhemse lab blijft gevestigd op het Kema-terrein en gaat verder als KTL Telefication. Kema isnotified body voor het certificeren van telecommunicatie-randapparatuur, nodig om ermee de markt op te mogen. Het keuringswerk voor die certificering besteedde Kema al aan Telefication uit. Het bedrijf zal dit blijven doen. Voor de telecom-certificatiediensten die Kema aanbiedt, verandert dus niets.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×