Kamer wil meer inzicht in ICT-plan O&W

Minister Ritzen moet de Tweede Kamer meer inzicht geven in de ontwikkelingen van zijn plannen om ict in het onderwijs te implementeren. Dit zei W. van Gelder (PvdA) vandaag tijdens het algemene overleg van de commissie voor Onderwijs over het ict-project.

Eén van de doelstellingen van het actieplan 'Investeren in voorsprong' is om één computer per tien leerlingen te realiseren.
Van Gelder pleit onder andere voor meer duidelijkheid over de financiële positie van die scholen die, in tegenstelling tot de zogenoemde voorhoedescholen, niet aan de eerste stap van de integratie deelnemen. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld het volgende kabinet reserveert voor de realisatie van de ict-plannen op deze scholen. Ook wil hij weten in welke situatie de scholen zich nu bevinden en waarop hij de minister aan het eind van de rit kan afrekenen. S. van Vliet (D66) viel Van Gelder bij. "Het project komt stuurloos en onoverzichtelijk over. Er zit geen kop, midden en staart aan."
Enkele kamerleden hadden tijdens hun verkiezingscampagnes veel ongeruste geluiden vanuit de scholen gehoord. Volgens Van Vliet zijn de scholen niet enthousiast te maken als onduidelijkheid bestaat over de financiën van het project. "De meeste scholen vertrouwen het niet." M. van der Hoeven (CDA) had dezelfde ervaringen. "De zorgen van de scholen zijn groot", concludeerde zij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.