Nieuwe campagnes Fortis en Oracle

Het financiële concern Fortis en IT-bedrijf Oracle zijn verwoed op zoek naar automatiseerders. De verzekeraar hoopt binnen afzienbare tijd meer dan honderd IT-specialisten aan te trekken.

Fortis gebruikt hiervoor een uitgebreide campagne, waarbij het radio, kranten, tijdschriften en abri's gebruikt om de boodschap wereldkundig te maken. Tot nu toe is de naam Fortis buiten de boodschappen gehouden in het kader van een 'prikkelactie' die de nieuwsgierigheid moet opwekken. Binnenkort wordt de naam van het concern bekend gemaakt.
Onderdeel van de actie is de CD-rom Forcity, die geïnteresseerden door een virtuele stad laat wandelen. Onderweg krijgt de gebruiker op allerlei manieren informatie over Fortis en kan hij praten met toekomstige collega's. De luide campagne lijkt niet te passen bij het imago van een financiële instelling. "Het is goed om dit beeld bij te stellen", meent een woordvoerder. De campagne heeft tot nu toe ongeveer achtduizend reacties opgeleverd. Meer dan tweehonderd mensen hebben gesolliciteerd. Inmiddels zijn de eerste mensen aangenomen.
Ook Oracle startte vorige week een nieuwe wervingscampagne. In de advertenties zijn de bekende rode vlakken verdwenen. "Dit creëerde een verkeerd beeld van Oracle. Veel mensen denken dat Oracle alleen een werkgever is voor bollebozen. Verder zien velen ons als marktleider en associëren dit met onbereikbaar", aldus directeur Human Resources Willem Asman. De functies staan niet meer centraal in de advertenties. Oracle tracht in plaats daarvan een menselijk beeld van de onderneming te schetsen. De database-fabrikant zal dit jaar in Nederland ongeveer driehonderd mensen aannemen en verwacht volgend jaar 386 werknemers te werven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.