Printplaat-maker in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Viasystems neemt Mommers Print Service uit Echt over. Voor de Limburgse fabrikant van printed circuit boards (pcb's) was verkoop de laatste kans om te overleven.

Mommers richt zicht met zijn productie van printplaten op de telecommunicatiesector en op organisaties die veel gegevens verwerken. Klanten zijn ondermeer Siemens, AT&T, Terabyte, Defensie en de luchtvaartindustrie. De producent, waar negenhonderd mensen werken, was oorspronkelijk een familiebedrijf. Sinds een aantal jaren zit er echter geen Mommers-telg meer in de directie. De laatste tijd liepen de zaken niet goed. De pcb-markt is moeilijk; deze markt kenmerkt zich door een fluctuerende vraag, snel verouderende techniek en een korte levensduur van producten. Volgens voorzitter Kooij van de ondernemingsraad was het geld op en bood een reorganisatie geen soelaas. "De bank oefende druk uit om op zoek te gaan naar een partner."
Viasystems is een jonge firma die recentelijk door acquisities en interne groei flink aan de weg timmert. Het bedrijf garandeert voorlopig de werkgelegenheid en het wil met investeringen Mommers kapitaalkrachtiger maken. Met de overname van de Limburgse fabriek verstevigt de nieuwe eigenaar zijn leidende positie in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.