Tulip herziet resultaten 1997

Tulip heeft de jaarrekening over 1997 moeten wijzigen. In plaats van het eerder opgegeven verlies van 27,5 miljoen blijkt dat het verlies vele malen groter is, namelijk 167 miljoen gulden.

Volgens financieel directeur Stallinga heeft de nieuwe Raad van Commissarissen besloten om de afwaardering van het vermogen als gevolg van de reorganisatie te verwerken in het boekjaar 1997. Het gaat dan om het sluiten van een aantal buitenlandse verkoopkantoren, het afwaarderen van onverkoopbare voorraden en de overeenkomst met Ingram Micro, waarbij de fabriek inclusief het gloednieuwe SAP-systeem werd overgedragen.
De Raad heeft verder besloten het boekjaar 1998 op te splitsen in een periode voor én een periode na de surseance en de overname door de Koninklijke Begemann Groep. In de eerste zeven maanden van dit jaar blijkt het oude Tulip een omzet van 130,1 miljoen gulden te hebben gerealiseerd. Het verlies komt uit op ongeveer 38 miljoen gulden. Directeur Hans van Helden zei eerder tegen Computable dat hij verwacht aan het eind van het jaar met 'Tulip nieuwe stijl'breakeven te draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.