KPN biedt netwerk aan kleinere bedrijven

KPN Telecom heeft vandaag op The Internetworking Event 98 een bedrijfsnetwerk voor het midden- en kleinbedrijf geïntroduceerd. Dit Companynet is geschikt voor ondernemingen met meer dan drie werkplekken.

KPN verzorgt voor de kleine bedrijven de bekabeling, hardware en software, ondersteuning en beheer van het netwerk. De onderneming is hiertoe een samenwerkingsverband aangegaan met bedrijven als Compaq, Microsoft, Cisco, 3Com, Intel en Eicon. "We proberen onze ervaring die we bij klanten met grote netwerken hebben opgedaan, toe te passen voor de kleinere klanten", lichtte directeur zakelijke markt Jan van Gammeren toe.
De kleine bedrijven beschikken meestal niet over een eigen IT-afdeling of netwerkbeheerder. "We willen de sores bij deze ondernemingen wegnemen", aldus Van Gammeren. Volgens KPN bestaat de doelgroep uit ongeveer honderdduizend bedrijven. De onderneming zal deze potentiële klanten de komende weken via advertenties in de kranten vakbladen en radioboodschappen of direct per telefoon benaderen.
De onderneming meent dat de netwerkactiviteiten van KPN een logisch gevolg zijn van de integratie van IT en telecommunicatie. Dat KPN steeds meer concurrentie krijgt op de telecommarkt heeft volgens Van Gammeren niets te maken met de introductie vanCompanynet. "Vergeet niet dat KPN met het telefoonnetwerk en bijbehorende systemen over het grootste netwerk van Nederland beschikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.