Overheidsinformatie gratis beschikbaar

Staatssecretaris Kohnstamm van Binnenlandse Zaken wil alle staatsstukken gratis beschikbaar stellen op Internet. Dit streven moet in 2001 gerealiseerd zijn. Nederlanders worden geacht de wet te kennen. Om ze daarvoor te laten betalen vindt de staatssecretaris dan ook onaanvaardbaar.

De Volkskrant meldt vandaag dat Kohnstamm af wil van de contracten die de overheid heeft met uitgeverijen Kluwer en SDU. Met Kluwer heeft de overheid een contract over de publicatie van de volledige Nederlandse wet; SDU heeft de exclusieve rechten om wetsteksten en wijzigingen daarop uit te geven. Kohnstamm wil deze contracten niet verlengen. Op 1 januari 2001 loopt het contract met Kluwer af. Vanaf dat moment kan de overheidsinformatie Internet op.
De staatssecretaris heeft ook nog andere plannen op het gebied van elektronica. Over tien jaar moet het elektronisch stemmen mogelijk zijn met behulp van een identificatiekaart; daarnaast moet de burger elektronisch vergunningen, paspoorts en huursubsidie aan kunnen vragen. Verder moeten lokale politici tegen die tijd burgers elektronisch kunnen raadplegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.