Client Solutions vereenvoudigt migraties

Systeemhuis Client Solutions heeft een methode en een toolset ontwikkeld die migratie van Synon 2E-software naar een Obsydian-omgeving vereenvoudigen. Synon 2E-programmatuur maakt 70 procent uit van de 4GL-markt op het AS/400-platform.

Volgens Anton Greve en Ton Ligtmans, algemeen en technisch directeur van Client Solutions, wil die markt van de 'groene Synon'-schermen afstappen. Het objectgeoriënteerde Obsydian biedt grafische interfaces en ondersteunt meerdere platformen. De Beneluxmarkt telt zo'n honderdveertig Synon 2E-gebruikers.
Het moderniseren van de functionaliteit kan op twee manieren: een applicatie opnieuw bouwen of een oude toepassing migreren naar een nieuwe ontwikkelomgeving. Met Synons standaard migratiehulpmiddelen zou een besparing van 40 tot 60 procent te realiseren zijn vergeleken met nieuwbouw. De technische reconstructie, controleren of alles correct functioneren in de nieuwe omgeving, vergt echter hulpmiddelen die Synon niet biedt.
Een voorbeeld daarvan is te vinden op het terrein van printercommando's. Ligtmans: "Omdat specifieke printer-commando's voor de AS/400 niet rechtstreeks te vertalen zijn, moeten we daar equivalenten voor bedenken. Het repetitieve werk hebben we gestandaardiseerd." Middels een softwarefabriek-achtige organisatie wordt lering getrokken uit eerder verricht werk. Door deze aanpak, die die van Synon aanvult, claimt Client Solutions een kostenbesparing van 85 tot 90 procent te realiseren.
De AS/400-specialist uit Tiel gaat verder dan het migreren van oude functionaliteit. Client Solutions heeft bijvoorbeeld een project uitgevoerd bij Axent, een Aegon-dochter. Aan bestaande systemen voegde het allerlei functionaliteit toe. Axent is het resultaat van de fusie tussen UBO en Moira. Het PC-netwerk van UBO en de AS/400-omgeving van Moira zijn geïntegreerd met behulp van Client Solutions' methodiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.