Tulip krijgt uitstel van betaling

De noodlijdende computerfabrikant Tulip heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de rechtbank in 's Hertogenbosch. Als voornaamste reden voor deze schulden-surseance voert het bedrijf aan dat zijn financiële partner de kredietfaciliteit heeft opgezegd, waardoor Tulip zijn schulden niet meer kan betalen.

De Bosche rechtbank heeft nu de juristen A. Deterink, E. Bogaerts en L. Hol aangesteld als bewindsvoerders. Zij moeten een plan opstellen waardoor de schulden geheel of gedeeltelijk voldaan kunnen worden. De Eindhovense surseance-expert Deterink behandelde eerder al de betalingsproblemen van Daf Trucks en Fokker. Het kantoor van meester Hol uit Den Bosch reageert terughoudend en meldt dat er nu beraad plaatsvindt met de directie en schuldeisers van Tulip. Het is niet bekend hoe lang de onderneming nu respijt heeft om een oplossing te vinden. Die periode wordt bepaald door de rechtbank, meestal bedraagt een uitstel ongeveer zestig dagen.
Begin deze maand sprak de ondernemingsraad van het bedrijf nog zijn volste vertrouwen uit in de directie en meldde raadslid Martin Nooijen dat de raad positief was gestemd over de toekomst en continuïteit van Tulip. Nooijen verstrekt geen commentaar op het nu verkregen betalingsuitstel en weigert ook in te gaan op de stand van zaken betreffende de opdracht voor de assemblage van 200.000 PC's die Tulip van een nog onbekende computerleverancier kreeg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.