Open Text nog steeds in de rode cijfers

Overnamekosten hebben Open Text Corporation in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 1998 verder in het rood gedreven. Het verlies kwam in de verslagperiode, die op 31 december 1997 eindigde, uit op zeven miljoen dollar.

Zonder de overname van Ontime zou Open Text voor het eerst een bescheiden winst hebben geboekt van 152.000 dollar. In het eerste kwartaal noteerde de aanbieder van intranet-software een negatief resultaat van 1,5 miljoen, terwijl in dezelfde periode vorig jaar het verlies op 3,8 miljoen dollar uitkwam.
'Ceo' Tom Jenkins houdt de moed er echter in. Hij baseert dit op de omzetstijging van 87 procent die in het tweede kwartaal werd geboekt. Open Text realiseerde een omzet van 9,8 miljoen dollar tegenover 5,2 miljoen een jaar eerder. Voor de achtste achtereenvolgende keer boekte zijn bedrijf, dat onlangs een contract met Ford afsloot, een record kwartaalomzet. Open Text was de afgelopen twee jaar verliesgevend door hoge investeringskosten. Het stak veel geld in personeel en infrastructuur om een plek op de markt voorcollaborative knowledge management te kunnen bemachtigen. Volgens het bedrijf is dit ruimschoots gelukt (het claimt een marktaandeel van 60 procent) en beginnen de vruchten zich langzaam af te werpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.