Gemnet biedt gemeenten Internet-toegang

Binnenkort start Gemnet een proef om gemeenten via het officiële net toegang te verlenen tot Internet. Nu kunnen gebruikers op een afgezonderd deel (Gemnet Publiek) alleen een via Internet raadpleegbare site inrichten. Gemnet denkt volledige Internet-toegang tegen het eind van het jaar als optie aan abonnees aan te bieden.

Tot nu toe hebben slechts drie gemeenten via Gemnet een website opgetuigd: Blaricum, Hilversum en Vlissingen. Gemnet verwacht dat de animo zal toenemen omdat de Internet-informatie op de Gemnet-server wordt opgeslagen. Dat betekent dat een ambtenaar die contact heeft met een burger over iets wat deze op Internet heeft gezien, daar zelf ook bij kan als hij Gemnet op zijn werkplek heeft. Nu is dat niet het geval als hij wel Gemnet, maar geen Internet heeft.
Internet-toegang is één van de twee wegen die worden bewandeld om het netwerk aantrekkelijker te maken. Het tweede is de introductie van een nieuwe gebruikersinterface met uitgebreidere functionaliteit. Deze moet straks alle diensten bereikbaar maken via gebruiksvriendelijke browser-technologie. Naast een zoekfunctie herbergt dit hoofdmenu ook nieuwsberichten. Binnenkort krijgt Gemnet een webredacteur die voor permanente actualisering van het nieuwsaanbod zorgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.