Assemblage-opdracht Tulip is spookorder

De mammoetorder voor de assemblage van tweehonderdduizend PC's door Tulip bestaat niet. De Nederlandse projectontwikkelaar Edwin Vlessing kwam gisteren tot deze conclusie tijdens zijn onderhandelingen met Tulip-directeur Franz Hetzenauer over een eventuele overname. Dit meldt De Telegraaf.

Tulip schermde al regelmatig met de order, maar deed zeer geheimzinnig over de opdrachtgever. Toen het bedrijf uitstel van betaling moest aanvragen, werd bekend dat het om First International Computer (FIC) zou gaan. Vlessing, die in opdracht van een Taiwanees productie- en assemblagebedrijf onderzoekt of een overname van Tulip past in het voornemen om in Europa te expanderen, merkte echter dat Hetzenauer geen concrete informatie over de order van FIC kon geven.
De projectontwikkelaar praat vandaag, na gisteravond ruggespraak te hebben gehouden met zijn Taiwanese partner, verder met Hetzenauer. Cruciaal voor het doorgaan van de overname is of het Taiwanese bedrijf met de inlijving van Tulip wel de beschikking krijgt over een goed distributiekanaal in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.