Ede start eerste proef met 'CVCS-intake'

In Ede is in het kader van het SWI-programma (Samenwerking Werk & Inkomen) de eerste proef gestart met het Cliëntvolgcommunicatiestelsel (Cvcs).

Een SWI-centrum test in eerste instantie de gezamenlijke 'Cvcs-intakemodule' die voor de betrokken partijen (uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid, gemeentelijke sociale diensten en arbeidsvoorziening) de gegevens over nieuwe cliënten vastlegt.
De module is ontwikkeld door het Rotterdamse bedrijf MRE Meester Expertsystemen. Bedoeling is dat komende weken nog zes proefprojecten starten: Almere, Amstelveen, Nieuwe Waterweg (met drie locaties: Maassluis, Schiedam en Vlaardingen), Nijmegen, Utrecht en Zaandam. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van het Cvcs-intranet. In de Stichting Cvcs werken het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen (Lisv), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Centraal Bureau Arbeidsvoorziening (CBA), samen. De stichting heeft voor de bouwopdracht van het intranet verleend aan Roccade, dat de voorkeur kreeg boven PTT Telecom, IBM/Cap Gemini en Logica/SviaNed.
Het netwerk ondersteunt verschillende functies. Allereerst 'Cvcs-mail', zowel tussen de SWI-centra onderling (in 2000 moeten er in het hele land zulke geïntegreerde voorzieningen zijn), tussen de centra en debackoffice van de drie partners (bijvoorbeeld om de resultaten van de intake door te sturen), en tussen die partners onderling. Ook moet het netwerk een 'inkijk'-functie bieden, waarbij geautoriseerde medewerkers van de ene partij het systeem van de andere partijen kunnen raadplegen. Een en ander moet in juni zijn beslag krijgen. Verder is een voorziening gepland die statusveranderingen en belangrijke gebeurtenissen die een partij registreert automatisch doorgeeft aan de twee andere partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.