Kabelfirma koopt consumententak Enertel

Kabelbedrijf United Telekabel neemt de consumentenactiviteiten van Enertel over. De dochter van energiebedrijf Nuon gaat in een nieuw bedrijf met Worldport de concurrentie aan met KPN Telecom op de markt voor particulieren en kleine bedrijven.

United Telekabel neemt een belang van 80 procent in het nieuwe bedrijf, Worldport krijgt 20 procent. Onder deze voorwaarden verkoopt moederbedrijf Nuon het belang van 10,7 procent in Enertel aan Worldport. Nuon heeft tot nu toe geweigerd het aandeel van de hand te doen. De overname van Enertel door het Amerikaanse bedrijf is hierdoor vrijwel definitief.
Onlangs kwamen de aandeelhouders van Enertel tot een overeenkomst met Worldport om hun aandelen aan de Amerikanen te verkopen. Vier energiebedrijven zouden na de verkoop opnieuw een belang nemen in Enertel. Worldport is voornamelijk geïnteresseerd in de grote zakelijke klanten van Enertel. United Telekabel neemt alle abonnees van Enertels 1600-dienst over. De onderneming kan voor bepaalde activiteiten de naam Enertel gebruiken. Ongeveer twintig werknemers van Enertel stappen over naar de nieuwe onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.