Herstel NCR zet niet krachtig door

Het herstel van NCR Corporation gaat te traag. Hoewel het bedrijf voor het eerst sinds 1992 weer winst boekte, daalde de omzet in 1997 en werden de doelstellingen niet gehaald.

De opbrengsten kwamen uit op 6,58 miljard dollar, tegenover 6,96 miljard in 1996. Vier jaar geleden draaide NCR nog een omzet van 8,46 miljard dollar. De aanbieder van zware computers, servers en systemen voor ondermeer de financiële wereld en de detailhandel boekte een winst van zeven miljoen dollar. Een jaar daarvoor leed hij een verlies van 109 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 1997 rapporteerde de voormalige dochter van AT&T een omzet van 1,99 miljard en een winst van 36 miljoen dollar. Het slotkwartaal van 1996 liet een omzet van 2,04 miljard dollar zien en een positief resultaat van zeven miljoen (exclusief bijzondere mee- en tegenvallers).
NCR deed het vorig jaar vooral slecht in de verkoop van computers, waardoor het totale aantal orders afnam. Geografisch gezien namen de bestellingen in de VS (voormalig moederbedrijf AT&T bestelde veel minder) en Azië/Oceanië af, en die in Europa licht toe. Topman Lars Nyberg kondigde afgelopen oktober een reorganisatieplan aan waarbij de kosten omlaag moeten en de omzet en winstmarges omhoog. Zo'n duizend medewerkers zullen aan het eind van dit jaar zijn ontslagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.