Regeling voor gebruik IT bij scholing

De kosten van het gebruik van software en computers bij scholing van werknemers komen in aanmerking voor belastingaftrek. Dit kan als dergelijke apparatuur voor ten minste 70 procent wordt ingezet voor scholing.

Dit heeft staatssecretaris Vermeend (Financiën) besloten. Bedrijven die zelf scholing voor hun personeel verzorgen, kunnen gebruik maken van de fiscale faciliteit van de scholingsaftrek. Deze fiscale tegemoetkoming houdt in dat, naast de werkelijke scholingskosten, een extra aftrek - die kan oplopen tot 80 procent van de kosten - op de winst uit onderneming in mindering mag worden gebracht.
De scholingsaftrek heeft betrekking op kosten en lasten die een onderneming maakt voor scholing van haar werknemers. Gedacht kan worden aan vakcursussen, bedrijfsopleidingen of studies voor een beroep. Voor ondernemingen die in een jaar niet meer dan 250 duizend gulden uitgeven aan scholing, beloopt de scholingsaftrek over de eerste zestigduizend gulden 40 procent in plaats van 20 procent. Voorts geldt een maximum van vijf miljoen gulden. De scholingsaftrek wordt verhoogd met 40 procent als de scholing betrekking heeft op werknemers die ouder zijn dan veertig jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.