Baan denkt in te lopen op Sap

Volgens Jan Baan maakt zijn bedrijf de achterstand op grote concurrent Sap steeds kleiner. In 1997 behaalde de erp-leverancier 684 miljoen dollar omzet (65 procent meer dan in 1996) en 77,2 miljoen winst (36,6 miljoen in 1996).

In het afsluitende kwartaal lagen de omzet- en winstcijfers op 220 miljoen en 29,1 miljoen dollar (133,2 miljoen en 16,6 miljoen in 1996).
Afgelopen jaar breidde Baan zijn marktaandeel uit van 7 naar 13 procent. Sap verkocht in 1997 weliswaar vier keer zoveel softwareprogramma's, maar twee jaar geleden was de verkoop nog tien keer zo groot. "Sap is groter, maar wij zijn beter", roept Baan vol zelfvertrouwen aan de hand van Gartner-analyses. Net als zijn Duitse rivaal en Peoplesoft, een andere concurrent, verwacht Baan veel te kunnen afzetten bij het midden-en kleinbedrijf, vooral in de VS. Vanaf dit jaar verkoopt het Barneveldse bedrijf zijn software kant-en-klaar geïnstalleerd op computers van HP en Compaq. Ook is Baan actief in Israël, waar het denkt te kunnen profiteren van de alom aanwezige technologische kennis.
Inmiddels werken er 1300 mensen bij Baan. Veel ontwikkelwerk laat het bedrijf in India doen, waardoor de gemiddelde kosten per R&D-medewerker de helft minder zijn dan die van Sap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.