Managed hosting door True

Corel gaat onzekere toekomst tegemoet

 

De ijsstormen die Canada een paar weken geleden teisterden, waren symbolisch voor Corel. De fabrikant uit Ottowa van Wordperfect en Coreldraw maakte - nadat het natuurgeweld was afgezwakt - beroerde jaarresultaten bekend.

Het softwarebedrijf rapporteerde over het boekjaar 1997 een verlies van 232 miljoen dollar op een omzet van 261 miljoen. Het vierde kwartaal werd afgesloten met een bedrag van 67 miljoen dollar onder de streep.
Een gedeelte van het verlies betreft afschrijvingen die nog met de koop van Wordperfect te maken hebben. Zorgwekkend is echter de constatering dat Corel kampt met hoge kosten in relatie tot een afnemende omzet. De jaaromzet nam af met 22 procent, terwijl de verkoop in het vierde kwartaal slechts een derde bedroegen van wat de softwaremaker een jaar daarvoor nog had verkocht.
De solvabiliteit van het bedrijf is nog niet in gevaar. Wel zal Corel volgens analisten veel medewerkers moeten ontslaan. Zij zeggen dat er snel iets moet gebeuren, omdat de financiële problemen de aandacht voor de producten wegnemen. Met als gevolg dat (potentiële) klanten overstappen naar de betrouwbare Microsoft-producten.
Corel richt zich tegenwoordig op de grote bedrijven. Het heeft onlangs een nieuwe versie van het populaire Coreldraw uitgegeven en het brengt in de loop van dit jaar een aantal Java-producten en de video network computer uit. Topman Cowpland blijft, wellicht tegen beter weten in, positief gestemd. "Hij zal iets anders dan hete lucht nodig hebben om zijn rekeningen te kunnen betalen", concludeerde een cynische analist.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/215881). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×