Corel gaat onzekere toekomst tegemoet

De ijsstormen die Canada een paar weken geleden teisterden, waren symbolisch voor Corel. De fabrikant uit Ottowa van Wordperfect en Coreldraw maakte - nadat het natuurgeweld was afgezwakt - beroerde jaarresultaten bekend.

Het softwarebedrijf rapporteerde over het boekjaar 1997 een verlies van 232 miljoen dollar op een omzet van 261 miljoen. Het vierde kwartaal werd afgesloten met een bedrag van 67 miljoen dollar onder de streep.
Een gedeelte van het verlies betreft afschrijvingen die nog met de koop van Wordperfect te maken hebben. Zorgwekkend is echter de constatering dat Corel kampt met hoge kosten in relatie tot een afnemende omzet. De jaaromzet nam af met 22 procent, terwijl de verkoop in het vierde kwartaal slechts een derde bedroegen van wat de softwaremaker een jaar daarvoor nog had verkocht.
De solvabiliteit van het bedrijf is nog niet in gevaar. Wel zal Corel volgens analisten veel medewerkers moeten ontslaan. Zij zeggen dat er snel iets moet gebeuren, omdat de financiële problemen de aandacht voor de producten wegnemen. Met als gevolg dat (potentiële) klanten overstappen naar de betrouwbare Microsoft-producten.
Corel richt zich tegenwoordig op de grote bedrijven. Het heeft onlangs een nieuwe versie van het populaire Coreldraw uitgegeven en het brengt in de loop van dit jaar een aantal Java-producten en de video network computer uit. Topman Cowpland blijft, wellicht tegen beter weten in, positief gestemd. "Hij zal iets anders dan hete lucht nodig hebben om zijn rekeningen te kunnen betalen", concludeerde een cynische analist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.