SAP verwacht voor 1998 minder groei

Software-leverancier SAP verwacht voor 1998 als gevolg van de afname van 'Jaar 2000'-implementaties slechts een omzetgroei van 30 tot 35 procent. Over 1997 realiseerde het Duitse SAP nog het spectaculaire groeicijfer van 62 procent.

Henny Hurkens, verantwoordelijk voor de marketing van SAP in Nederland, denkt nog een half jaar te kunnen profiteren van klanten met een 'Jaar 2000'-probleem die besluiten om SAP te implementeren. "Daarna wordt het wel erg laat om met de implementatie van een erp-pakket uit de millennium-problematiek te geraken", aldus Hurkens.
De groei van SAP komt in de toekomst niet alleen uit de exploderende markt van middelgrote bedrijven, waar erp-pakketten op Windows NT aan hun opmars begonnen zijn. Zo werpt SAP zich op de markt van uitbesteding. Het bedrijf wiloutsourcings-diensten aanbieden op vier gebieden: personeelszaken, inkoop, financiën en orderverwerking. SAP wil hiervoor samenwerkingsverbanden aangaan met financiële organisaties, grote outsourcers als EDS, en kleinere partners die SAP implementeren.
De Duitse erp-leverancier richt verder ook steeds actiever op de markt voor financiële dienstverlening. Tot nu bediende SAP in dit segment een aantal toevallige klanten: ABP, Kas Associatie en Fortis. Het bedrijf is bezig met het opbouwen van kennis op het gebied van bankzaken, verzekeringen en vermogensbeheer. Ook het partnerkanaal heeft een belangrijke rol in deze markt, waar SAP in 1998 net zoveel omzet denkt te behalen als op de middenmarkt. Origin is implementatiepartner en KPMG en Moret Ernst & Young zijn betrokken bij zowel consultancy als implementatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.