Intel rekent op hoger resultaat

Intel zal in het vierde kwartaal zijn resultaten verbeteren. De chipproducent schrijft dit toe aan een boven verwachting grote vraag naar PC's. Die vraag doet zich volgens Intel voor in alle marktsegmenten en alle regio's.

De extra inkomsten zullen leiden tot hogere marges. Met name de verkoop via Internet blijkt succesvol. Intel rekent op een omzet van 2,5 miljard uit deze markt. Een jaar geleden was dat nog nul.
Intel maakte de verhoogde winstprognose gisteren nabeurs bekend. Anticiperend op een grotere vraag in de computermarkt, zoals die ook al bleek uit de resultaten van Dell, steeg het aandeel Intel met 1,5625 dollar tot 97,5625 dollar.
Eerder had Intel bekendgemaakt dat het in oktober een hogere omzet boekte dan was aangenomen, maar dat de inkomsten in het vierde kwartaal slechts gering hoger zouden uitkomen dan in het derde kwartaal. Toen bedroeg de omzet 6,7 miljard dollar. Gisteren stelde het concern met een hoofdkantoor in San Francisco dat de inkomsten in de laatste drie maanden van het jaar 8 tot 10 procent hoger uitvallen dan tussen 1 juli en 30 september. Ook de bruto marge zal volgens Intel hoger uitkomen dan de 53 procent van het derde kwartaal.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.