Bwise optimaliseert met één pakket

Het Nederlandse bedrijf Bwise introduceert software waarmee bedrijven de gevolgen van het herinrichten van bedrijfsprocessen vooraf kunnen beoordelen. Vier jaar geleden richtten Tim Willems (commercieel directeur) en Luc Brandts (technisch directeur) Bwise op.

Ze begonnen als in optimalisatie van bedrijfsprocessen gespecialiseerd adviesbedrijf. Omdat de beschikbare hulpmiddelen slechts een deel van het bedrijfsproces bestreken, bouwden ze zelf software die het totale bedrijfsproces kan nabootsen.
Voor verdere productontwikkeling was een kapitaalinjectie nodig. De oprichters klopten aan bij verstrekkers van durfkapitaal. Ondanks het ontbreken van een bèta-versie peuterden ze één miljoen gulden los bij Holland Venture en FMR International. Sake Bosch,investment manager bij Holland Venture: "Toen wij begin vorig jaar met het bedrijf in contact kwamen, moesten we afgaan op ervaringen van gebruikers met de oerversie. Die waren positief. Bovendien letten we als verstrekkers van durfkapitaal ook op andere zaken." De integrale benadering van de software gaf de doorslag.
Bwise is beschikbaar in twee versies: Professional (24 duizend gulden) en Expert (48 duizend gulden). De eerste is voor de gebruiker die geen IT-expert hoeft te zijn. Met de tweede kunnen deskundigen zelf processen definiëren. Bwise slaat de modellen van de beschreven organisatie op in een repository gebaseerd op de objectgeoriënteerde taal UML (Unified Modeling Language).
Bwise zegt de afgelopen maanden belangrijke orders gekregen te hebben, maar noemt geen namen. Bosch vindt de markt van Bwise zo veelbelovend dat een nieuwe kapitaalinjectie op stapel staat. Internationalisatie vereist risicodragend kapitaal. Dat zal Holland Venture verstrekken. Doorgaans vergt opbouw van internationale marketing en verkoop vijf tot tien keer zoveel geld als ontwikkeling van een product.
Bij Bwise, gevestigd in Den Bosch, werken tien mensen. Vorig jaar bedroeg de omzet ongeveer drie ton. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van meer dan één miljoen gulden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.