Extra vacatures ICL door Microsoft-deal

De overeenkomst die Microsoft en systeemfabrikant ICL vorige week hebben gesloten, zal naar verwachting extra banen opleveren bij laatstgenoemde onderneming. Ook de Nederlandse vestiging gaat zich op de arbeidsmarkt roeren. De bedrijven besloten om samen IT-oplossingen te ontwikkelen op basis van Windows NT.

Microsoft zal bijdragen aan de opzet van zeven ontwikkelcentra in Engeland, Noord-Ierland, Zweden, Polen en Amerika. Bovendien gaat de software-onderneming vierduizend ICL-werknemers trainen in Microsoft-technieken.
ICL verwacht de komende drie jaar duizend extra mensen aan te nemen. Ook in Nederland zal het aantal werknemers toenemen door deze ontwikkelingen. "We zoeken altijd naar mensen. Maar, de ontwikkelingen in deze nieuwe centra zullen tot nog meer personeel leiden", bevestigt woordvoerder Dick van Beusekom van ICL Nederland, die geen exacte cijfers kan geven. Het aantal Nederlandse werknemers dat een Microsoft-training gaat volgen zal in eerste instantie meevallen. "We zitten dicht bij het vuur. Veel van onze mensen zijn al in deze technieken opgeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.