Winst Baan naar 77 miljoen dollar

Softwarebedrijf Baan heeft over 1997 een omzet gehaald van 684 miljoen dollar, een stijging van 65 procent ten op zichte van 1996. De nettowinst is verdubbeld en komt uit op ruim 77 miljoen dollar.

Baan, de succesvolle erp-leverancier uit Putten, maakte vanmorgen zijn kwartaal- en jaarcijfers bekend. Analisten hadden zelfs nog betere cijfers verwacht. Speculaties liepen op tot een winstcijfer van 92 miljoen dollar.
De omzetcijfers zijn door valutaschommelingen, reorganisatie- en overnamekosten negatief beïnvloed. De groei van de omzet van softwarelicenties bedraagt 82 procent. De cijfers over het vierde kwartaal liggen in lijn met de jaarcijfers. De omzet groeide in laatste kwartaal met 65 procent tot 220 miljoen dollar.
De Europese markt is met een omzetaandeel van 45 procent nog steeds de belangrijkste markt voor Baan. De Amerikaanse markt (aandeel 42 procent) neemt echter in belang toe. De softwarebouwer boekte in Amerika 74 procent omzetgroei en in Europa 58 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.