Verwaaijen gelooft in push-techniek

Het Internet-gebruik stijgt mondiaal zo snel dat de netwerken steeds vaker overbelast raken. Gelukkig verbetert de techniek ook in een razend tempo. Dit zei drs. B.J.M.

Verwaaijen, lid Raad van Bestuur Lucent Technologies, tijdens de BTG-Themadagen (de vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers) te Noordwijkerhout.
Over drie jaar zal 95 procent van het lange afstands-telecommunicatieverkeer bestaan uit datapakketten, ondanks de jaarlijkse groei van het spraakverkeer met 6 tot 8 procent. Elke honderd dagen verdubbelt het Internet-gebruik. Vooralpush-technieken zullen de netwerken verder belasten. Hoewel push-technologie in de VS commercieel nog geen succes is, gelooft Verwaaijen er heilig in. Ook ziet hij een steeds intuïtiever gebruik van Internet ontstaan. Het publiek zou vaak helemaal niet meer merken dat het wordt gebruikt.
Verwaaijen is bij Lucent voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de Internet-activiteiten. Het bedrijf wil een hoofdrol gaan spelen in IP-netwerken (Internet Protocol). Gisteren annonceerde Lucent een IP-switch volgens een nieuw ontwerp, dat superieur zou zijn aan de bestaande switch-technologie. MCI Communications is de eerste klant. Lucent wil zijn slag slaan met het tweede-generatie Internet, waarvoor nieuwe technologie nodig is.
Elke twaalf maanden verdubbelt de capaciteit van optische transportmiddelen, aldus Verwaaijen. Iedere negen maanden gebeurt dat bij draadloze communicatie. Een glasvezelkabel biedt nu al meer capaciteit dan wereldwijd nodig is om op een bepaald moment alle spraaktelefonie af te handelen.
De fabrikanten van telecommunicatie-apparatuur lopen een race tegen de klok. Nieuwe vindingen hebben maximaal twaalf maanden om tot rijping te komen. Als commerciële exploitatie dan nog niet is gerealiseerd, heeft het geen zin meer. De concurrentie heeft dan al iets anders uitgevonden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.