Gesprekken Accu-medewerkers opgeschort

De individuele gesprekken tussen medewerkers van het Accu en Cap Gemini zijn opgeschort. Deze zouden plaatsvinden tijdens het inventarisatieproces in het kader van een eventuele overname van het computercentrum van de Universiteit Utrecht (UU) door Cap Gemini.

De dienstraad van het Accu had in een brief aan directeur J. Loeve grote bezwaren geuit tegen het doorgaan van deze gesprekken. Zij vindt het voeren van individuele gesprekken prematuur omdat het nog niet zeker is of de acquisitie doorgaat. Ook vermoedt zij dat Cap Gemini een verdeel- en heerspolitiek nastreeft, omdat het vragen om zulke gesprekken in een voorbereidingsfase ongebruikelijk is. In een daaropvolgend gesprek met Loeve, W. Kardux (secretaris UU) en H. von Burg (manager Cap Gemini) is de afspraak gemaakt dat Cap Gemini aan de hand van vragenlijsten met de groepshoofden gaat praten over hoe er bij het Accu gewerkt wordt.
De personeelsvertegenwoordiger besloot tot actie over te gaan nadat een petitie gericht tegen de individuele gesprekken door een ruime meerderheid van de Accu'ers bleek te zijn ondertekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.