Baan waarborgt continuïteit van Coda

"Ik kreeg veel felicitaties van klanten toen Baan op 24 februari zijn overnamebod bekendmaakte", zegt Frank Fidder, directeur Coda Nederland, over de nu definitief afgeronde overname.

De leverancier van financiële software had de laatste drie tot vier jaar moeite om zijn kosten voor onderzoek en ontwikkeling te dekken. Continuïteit was een zorgpunt voor sommige klanten. "Die is nu gegarandeerd", aldus Fidder.
Baan koopt met Coda niet alleen een product, maar vooral ook financiële expertise. Het kan Coda goed gebruiken om zijn financiële aanbod van producten en diensten te versterken. Op dat gebied zijn concurrenten als SAP, Oracle en Peoplesoft sterk. Baans eigen financiële software is redelijk voor integraal gebruik in het erp-pakket. Alsstand alone-applicatie voldoet het echter niet. "Als consolidatie en managementinformatie van belang zijn, is Coda een betere keuze, eventueel in combinatie met Hyperion", meent Fidder.
Als de technische productintegratie van Baan en Coda een feit is, bestaat er één geïntegreerd productaanbod op het gebied van financiële systemen. De productnaam 'Coda Financials' blijft vooralsnog gehandhaafd. De organisatie wijzigt wel. Coda behoort nu tot de divisie 'Corporate Office Solutions' van het beursgenoteerde Baan Company. Coda-consultants blijven echter Coda-consultants. "Voor onze honderdvijftig klanten verandert er in operationele zin niets." Dat is ook op technisch gebied het geval: alle platformen waarop Coda-software draait, waaronder Digitals VAX, blijven ondersteund worden.
Naast individuele financiële applicaties kan Coda nu samen met complete erp-oplossingen verkocht worden. Daarnaast stapt het bedrijf, in navolging van Baan, in de lucratieve middenmarkt. Hiervoor worden systemen ontwikkeld met voorgeïnstalleerde en -geconfigureerde software.
Fidder signaleert een functieverschuiving in de markt voor financiële pakketten. Registratie van gegevens wordt steeds meer geautomatiseerd en verliest aan belang. Het belang van analysesoftware neemt toe. "Er is geen sprake meer vanfinancial accounting, maar vanmanagement accounting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.