Federa contracteert Alcatel en Nortel

Alcatel gaat het GSM 1800-netwerk leveren voor Federa in Nederland. De partijen hebben gisteren een overeenkomst met een waarde van ongeveer tweehonderd miljoen gulden gesloten.

Alcatel gaat het volledige systeem en de apparatuur leveren, waaronder basisstations, switches voor mobiele telefoons, intelligente netwerkplatformen, microgolf-transmissie en een serie diensten als installatie en onderhoud.
Het consortium Federa, bestaande uit France Telecom, Rabobank en ABN Amro heeft eerder dit jaar een landelijke licentie voor mobiele telefonie in Nederland gekocht en gaat diensten aanbieden op de nieuwe 1800 Mhz-frequentieband. Alain Bravo, directeur van de mobiele communicatie-divisie van Alcatel, noemt Federa een zeer belangrijke partner voor zijn bedrijf. "Ik ben bijzonder verheugd over dit nieuwe contract dat wij binnengehaald hebben door alle grote leveranciers van mobiele telefonie te verslaan", verklaarde hij.
Federa heeft tevens een contract met Nortel (Northern Telecom) afgesloten. Het consortium zal radio-apparatuur ter waarde van ongeveer 120 miljoen gulden afnemen voor het 1800-netwerk in Nederland. Nortel zal enkele honderden locaties leveren. Naar verwachting is het netwerk aan het eind van dit jaar operationeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.