Versatel start aanleg eigen netwerk

Versatel Telecom heeft de financiering van een eigen glasvezelnetwerk in de Benelux rond. De onderneming kan nu starten met de aanleg van het 2200 kilometer lange netwerk langs 32 steden.

Versatel heeft dit vandaag bekendgemaakt. De telecom-aanbieder verwacht dat het project eind 1999 is afgerond. Versatel richt zich met zijn diensten voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf (mkb).
De kosten van het netwerk bedragen 400 miljoen gulden tot het jaar 2000. Versatel heeft 500 miljoen gulden beschikbaar gekregen in de vorm van aandelen en leningen. Ongeveer 50 miljoen is afkomstig van een combinatie van institutionele beleggers en het management. Behalve Fortis-onderdeel Nesbic, investeerder van het eerste uur, hebben ook Paribas Deelnemingen en de Nederlandse Participatie Maatschappij geld in het project gestoken.
Versatel is vorig jaar met 300 procent gegroeid en maandelijks neemt de omzet toe met 20 procent. Oprichter en directeur Gary Mesch ziet grote mogelijkheden op de telecommarkt in de Benelux. "De concentratie van kleine en middelgrote bedrijven is enorm. De groeimogelijkheden op deze markt zijn voor ons de voornaamste reden om deze investering te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.