Intel ziet veel in elektronische handel

Volgens Intel wordt 1999 het jaar van de 'elektronische handel'. Niet alleen grote ondernemingen, maar ook kleine bedrijfjes kunnen volgend jaar verdienen aan deze vorm van handel. Dit bleek vandaag tijdens de Intel 99 briefing, waarin de processorfabrikant haar visie en strategie voor 1999 ontvouwde.

Volgens Rob Eckelmann, directeur bij Intel Emea, wordt 1999 een opwindend jaar voor ondernemingen die enigszins bewust zijn van de technologische ontwikkelingen. Hij schetste een toekomst waarin een miljard computers onderling verbonden zijn via Internet. "Onze levenswijze, manier van zakendoen en zienswijze op de computer zullen er drastisch door veranderen."
Middels een reeks seminars die Intel over heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika gaat houden, wil de chip-fabrikant 35 duizend leidinggevenden over elektronisch zakendoen informeren. De meeste kleinere ondernemingen investeren in computers om hun productiviteit te verhogen. Intel zal de boodschap uitdragen dat de voordelen van IT veel groter zijn: het verbetert de concurrentiepositie en de tevredenheid bij de klanten.
Het zal ook de aandacht vestigen op 'Constant Computing'. Dit houdt in dat PC's naast de taken die de gebruiker op een bepaald moment laat uitvoeren, steeds meer software draaien die onzichtbaar is voor de gebruiker. Te denken valt aan 'remote management', het opsporen van virussen, encryptie, compressie, 'push technology' en intelligente agenten. Andere trends waar Intel het bedrijfsleven over wil voorlichten, zijn de 'total cost of ownership', de euro, het jaar 2000 en mobiel computergebruik.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.