Nieuwe PC goedkoper dan 2000-aanpassing

PC's die niet millennium-bestendig zijn, kunnen beter worden vervangen. Althans dat concludeert Fujitsu Computers uit een recent onderzoek van Kpmg. Bekeken is hoeveel het zou kosten om tweeduizend personal computers die niet geschikt zijn voor de periode na 1 januari 2000, aan te passen.

Per PC zou dat 354 dollar kosten, aldus Fujitsu.The Ecomomist omschreef deze kosten als 'weggegooid geld'.
De tweeduizend PC's in een klap vervangen door nieuwe apparatuur kost 700 dollar per PC. Maar dan is wel meteen alles vernieuwd, zo stelt de fabrikant. Het overbodig maken van de millennium-operatie scheelt compenseert ongeveer de helft van de modernisering.
Naast de kosten om de komst van het jaar 2000 voor te bereiden, bleek uit het onderzoek dat een grote onderneming met vierduizend PC's gemiddeld 21 manjaren nodig heeft om te controleren of zijn systemen vervangen of aangepast moeten worden. Dat is 2,66 uur per PC. Van alle onderzochte bedrijven gebruikt 30 procent nog PC's met 80486-processors. Daarnaast schat Fujitsu dat er twintig minuten per PC nodig zijn om een goede oplossing te implementeren. Nog eens tien minuten zijn nodig om de PC te testen en te kijken of alles naar wens werkt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-09T00:00:00.000Z Redactie Computable