World Online weert e-mail van AOL

Internet provider World Online (WOL) geeft tijdelijk geen e-mail van America Online-abonnees door. De mail-servers van de provider zouden 'bijna' zijn vastgelopen op spam afkomstig van Amerikaanse AOL-gebruikers.

"Wij vinden dit vervelend, maar AOL werkt dan ook niet echt mee", zegt Word Online woordvoerder Rob van der Linden. "We zetten nu de poort één of twee keer per week open en kijken dan hoe het gaat."
Spammers zouden ondermeer gokken naar namen van WOL-abonnees. Foute namen veroorzaken veel extra werk voor mailservers. Volgens Van der Linden is er inmiddels contact geweest met AOL USA. "Maar die konden niet veel doen." Overigens wordt door WOL niet de mail van Compuserve-abonnees afgesloten (Compuserve is overgenomen door AOL).
"Dit is bizar en moet berusten op een misverstand", reageert een verbolgen Micheal van Swaaij, regional manager AOL/Bertelsmann Online Europe. Volgens de in Londen zetelende Van Swaaij benadeelt WOL zijn eigen leden door het onmogelijk te maken om met veertien miljoen AOL-gebruikers te e-mailen. Hij overweegt echter geen rechtelijke stappen. "Juridisch gezien is het een zaak tussen World Online en haar eigen abonnees."
Volgens Rob van der Linden zijn er geen juridische problemen. "We hebben dat natuurlijk eerst uitgezocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.