Gartner gematigd positief over Baan

De Gartner Group gelooft dat Baan er weer boven op zal komen, zij het niet zonder kleerscheuren. De Nederlandse software-leverancier is gedwongen de ambities bij te stellen, terwijl ook op een minder groot deel van de markt zal worden geopereerd.

Het trio analisten dat Baan onder de loep heeft genomen, is gematigd positief. Baan heeft met een agressieve benadering een plaats verworven tussen de vijf grootste aanbieders van bedrijfsbrede software. De onderneming besefte terecht dat zonder een beleid van groei, groei en nog eens groei de top nooit zou kunnen worden gehaald.
Aan die snelle groei is voorlopig een eind gekomen. De derde-kwartaalcijfers tonen een behoorlijke domper. De terugslag is echter zeker niet fataal, zo meldt Gartner. Het zal wel nog even duren voordat de markt weer mee zit.
Baan moet zich volgens Gartner concentreren op de sterke punten. Hoewel men volhoudt dat de sanering geen gevolgen zal hebben voor onderzoek en ontwikkeling, denkt de onderzoeker dat veel plannen anders zullen worden ingevuld. De voortvarendheid waarmee nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd en de vergaande integratie, vereisten toenemende R&D-uitgaven. Het zal zeker wel merkbaar zijn als die R&D-inspanningen slechts mondjesmaat kunnen groeien.
Volgens Gartner blijft Baan een interessante aanbieder. Maar de onderneming zal zich op haar traditioneel sterke markten moeten richten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable