Toch geen gedwongen ontslagen bij Baan

Baan en de vakbonden zijn gisteren een sociaal plan overeengekomen voor de 112 mensen die het bedrijf moeten verlaten. "Iedereen vertrekt op vrijwillige basis", zegt een tevreden Wim Burggraaf, bestuurder van de CNV Dienstenbond in een reactie.

Naast de mensen met een jaarcontract en de medewerkers die sowieso al op het punt staan om de organisatie te verlaten, moeten nog ongeveer twintig plaatsen verdwijnen.
"Twintig mensen moet nog gevraagd worden om te vertrekken. Baan hanteert daarvoor een aantal criteria. Het aantal dienstjaren is daarvan de belangrijkste. Medewerkers die het laatst zijn binnengekomen worden het eerst gepolst of ze bij Baan willen vertrekken. Is dat niet het geval, dan gaat het bedrijf naar de volgende op de lijst", aldus Burggraaf. De vakbondsbestuurder zegt zeer te spreken te zijn over de goed verlopen onderhandelingen met Baan en het behaalde resultaat. Hij verwacht, gezien de krapte op de arbeidsmarkt in de IT-sector, dat alle vertrekkende personeelsleden binnen twee tot drie maanden een nieuwe baan hebben.
Baan stelt faciliteiten beschikbaar voor mensen die gaan solliciteren zoals kantoorruimte en PC's. Het softwarebedrijf heeft twee externe bureaus ingehuurd om mensen te begeleiden bij het sollicitatie-proces. Vertrekkende medewerkers krijgen één tot zes maandsalarissen mee naar huis. Zij die het snelste een nieuwe baan hebben gevonden, krijgen de grootste vergoeding.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.