Chipindustrie trekt weer aan

De wereldwijde halfgeleiderindustrie staat klaar voor een terugkeer naar betere tijden. Het herstel zal begin volgend jaar beginnen en tegen het jaar 2001 uitkomen op een jaarlijkse wereldwijde omzet van 182 miljard dollar. Dit beweert de Semiconductor Industry Organization (SIA) naar aanleiding van een eigen onderzoek.

De SIA meent dat de factoren die dit jaar zorgden voor een neergang in de chipindustrie, volgend jaar grotendeels verdwenen zijn. De voorraden van PC-fabrikanten zijn nu meer onder controle terwijl het overschot aan geheugenchips nagenoeg is weggewerkt. De SIA verwacht bovendien dat de vraag naar geheugen, microprocessoren en andere chips op een gezond niveau blijft. De vraag naar PC's en nieuwe producten, zoals handcomputers en 'intelligente' apparaten, neemt nog steeds toe.
"De halfgeleidermarkt genereert dit jaar een wereldwijde omzet van 122 miljard dollar, maar we verwachten een groei van 42 procent", meldt Steve Appleton, president van de SIA en directeur van geheugenchipfabrikant Micron Technology. "1998 was een moeilijk jaar; de industrie leed onder een omzetafname van 10,9 procent, maar de onderliggende fundamenten zijn nog steeds sterk." Voor 1999 voorspelt de SIA een voorzichtige groei van 9,1 procent. Analiste Linley Gwennap van het Microprocessor Report onderschrijft deze schattingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable