Internet maakt huiswerk overbodig

De opkomst van Internet en fax maakt het huiswerk overbodig. Ongeveer een op de vijf leerkrachten in Vlaanderen voelt voor afschaffing. Onderwijzers en leraren in het lager en voortgezet onderwijs vinden het maar poppenkast wat er nu gebeurt.

Steeds meer leerlingen wisselen de juiste uitkomsten via Internet uit. Ze faxen antwoorden het hele land door. Ook vertalingen van teksten uit boeken worden massaal via Internet verspreid. Dit gebeurt niet alleen in België, maar ook in Nederland.
Sommige Nederlandse scholieren-websites staan boordevol uittreksels van literaire werken. Ook de weg naar de CD-rom is gevonden. Zo behoort de CD-rom Uittreksel Top 100 van Denda uit Oldenzaal al een tijdje tot de meest verkochte CD-roms van Nederland.
Scripties worden tegenwoordig bijna klakkeloos uit Encarta overgenomen. Soms nemen leerlingen nog de moeite met wat 'knip- en plakwerk' teksten uit websites toe te voegen. Microsoft heeft overigens op verzoek uit de onderwijswereld een voorziening aangebracht in Encarta dat op afdrukken zichtbaar maakt wanneer ze uit deze digitale encyclopedie afkomstig zijn. Maar leerlingen blijken al in staat om dit 'watermerk' uit te schakelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable