Honderd miljoen voor e-overheid

Het kabinet trekt honderd miljoen gulden uit voor het Actieprogramma Elektronische Overheid 1999-2002. De komende vier jaar wordt gewerkt aan een betere publieke dienstverlening. Informatie- en communicatietechnologie (ict) moet daarbij een sleutelrol spelen.

Allereerst moet de elektronische toegankelijkheid verbeteren. Eind volgend jaar staan in alle bibliotheken PC's met Internet-aansluitingen. Daarmee is digitale overheidsinformatie te raadplegen. Voorts komt er een site,http://www.overheid.nl, waarop snel belangrijke ambtelijke informatie valt te zoeken.
In 2002 moet een kwart van de openbare diensten langs elektronische weg zijn af te handelen. Het programma Overheidsloket 2000 krijgt een vervolg. Tevens wordt bekeken of het mogelijk is chipkaarten als identificatiemiddel in te voeren. Onderzocht wordt welke mogelijkheden deze kaarten bieden voor een betere dienstverlening van de overheid.
Daarnaast komt er een groot overheidsintranet. Dit moet de interne bedrijfsvoering bij de rijksoverheid efficiënter maken. De departementen moeten meer als onderdeel van een concern werken. Verder wil het kabinet ict inzetten om zoveel mogelijk gebruik te maken van gegevens die al ergens binnen de overheid zijn opgeslagen. Voor burgers en bedrijven heeft dit als voordeel dat ze in de toekomst zo min mogelijk dezelfde gegevens aan de overheid moeten aanleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable