Internet via ISDN en kabel langzaam

Een relatief dure Isdn- of kabelverbinding met Internet levert lang niet altijd waar voor het geld. Tot deze conclusie - die gebruikers van sommige kabelmaatschappijen al hebben getrokken - komt de Consumentenbond na een onderzoek naar Internet-providers.

Internet via Isdn is vaak maar 20 procent sneller dan toegang via een gewone telefoon, terwijl een kabelverbinding in bepaalde gemeenten zelfs nog trager is. Zo is het netwerk van kabelaanbieder Casema volgens de Consumentenbond zo langzaam dat de klanten hun geld terug zouden moeten krijgen. Leverancier Multiweb komt er iets beter af, maar biedt toch een lagere snelheid dan een gewone telefoonlijn. De beste kabelaanbieder is A2000, met een snelheid die boven die van Isdn ligt, aldus het onderzoek.
Van de 'traditionele' Internet-providers (voornamelijk via telefoonlijnen) staan XS4all en Euronet bovenaan de lijst van de Consumentenbond. Worldacces, die dankzij de fusie van Planet Internet en het oorspronkelijke Worldacces de grootste aanbieder is in Nederland, is één van de traagste en slechtste providers van het land. Dit negatieve imago heeft het gecombineerde bedrijf al langere tijd. Inmiddels heeft 15 procent van de Nederlandse bevolking een Internet-aansluiting thuis. Dit percentage groeit snel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable