Leger staat klaar voor 2000

Het Nederlandse leger gaat in op het verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken om rond de eeuwwisseling zoveel mogelijk mensen paraat te hebben. De legertop heeft al het militaire én burgerpersoneel van landmacht, luchtmacht en marine duidelijk gemaakt dat ze geen vrij moeten nemen rond en tijdens de overgang naar het jaar 2000.

Binnenlandse Zaken en het leger willen zoveel mogelijk manschappen gereed hebben voor de computerstoringen die naar verwachting zullen optreden door de eeuwwisseling. De paraatheid is bedoeld om eventuele verstoringen van de openbare orde te kunnen beheersen en neutraliseren.
Vandaar dat ook alle beschikbare hulpverleners en personeel van de brandweer en de politie eind volgend jaar paraat moeten staan. De vrees voor problemen gaat zelfs zo ver dat de manschappen op 31 december 1999 aanwezig moeten zijn in hun kazernes of politiebureaus voor het geval dat de alarmsystemen niet millennium-bestendig zijn. Bovendien is het theoretisch mogelijk dat de stroomvoorziening uitvalt, zoals vorig jaar door een klein mankement gebeurde in Utrecht. Ook dat is funest voor de alarmering van brandweer- en politiepersoneel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.